Sabeth X Isa B

In het weekend van 11 & 12 februari 2023 stelde Sabeth haar deuren open voor een samenwerking met Isabelle Bilquin en haar bijzondere sieraden met elk hun eigen verhaal. 

"Kleur, verhouding, compositie en een duidelijk gevoel voor schoonheid zijn natuurlijke vaardigheden die Isa in haar jeugd ontwikkelde onder auspiciën van haar vader, de kunstenaar Jean Bilquin. Geïnspireerd door een van haar favoriete jeugdhobby’s, studeerde Isa goudsmeden aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en verfijnde haar juwelenkennis, met de nadruk op antieke kralen. Talrijke reizen, vaak op routes waar in een ver verleden parels werden verhandeld, brachten Isa in contact met de fascinerende wereld van de parels. De parelkettingen die ooit de hals van mooie vrouwen sierden, de ogen van rusteloze mannen verleidden en boze geesten op magische wijze afschrikten, zijn een verzameling geworden. Met liefde en zorg sorteert Isa elke kraal één voor één. Zoals ieder mens hebben ze een intrigerende mix van gratie en onvolmaaktheid. Nieuwe snaren worden geboren, klaar om opnieuw gekoesterd te worden."

- Isabelle Bilquin - 

Isabelle vertegenwoordigt samen met haar man Karim Grusenmeyer en Damien Woliner de galerie Grusenmeyer-Woliner in de Minimenstraat 17 op de Zavel in Brussel.

Op de tentoonstelling waren enkele stukken uit de collectie van galerie Grusenmeyer-Woliner te zien, evenals enkele nieuwe werken van kunstschilder Herman Van den Broecke en keramiek van Peter De Cleyn.

Galerie Grusenmeyer-Woliner

Herman Van den BroeckeOuder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter